Call for action 14th of oktober for Taiji Dolphins (Dutch)

4 Oct

Donderdag 14 oktober zal EDEV – Een DIER Een VRIEND in het kader van de wereldwijde Save Japan Dolphins Day een protestmars houden in de binnenstad van Rotterdam.

De Japanse overheid geeft 23.000 vergunningen per jaar aan de kustgemeenschappen om dolfijnen van verschillende soorten te slachten. De dolfijnen worden eerst gevangen in een inham, waarna zij de volgende dag doodgestoken worden met lange speren, vissershaken en messen. Een aantal dolfijnen wordt met grote winst verkocht aan aquaria en zogenaamde ‘zwemmen-met-dolfijnen-programma’s’ over de hele wereld. De in gevangenschap levende dolfijnen-industrie subsidieert daarmee dus deze slachting. Een levende dolfijn die verkocht wordt aan een aquarium levert een velen malen hogere winst op dan een dode dolfijn die verkocht wordt voor het vlees. Het vlees bevat overigens enorme hoeveelheden kwik en andere verontreinigende stoffen. EDEV wil, net als alle andere dierenvrienden in de wereld, dat dit stopt. Daarom protesteren wij op deze dag en vragen de autoriteiten van Japan om actie te ondernemen.

De protestmars zal om 12.00 uur beginnen bij het Centraal Station en we lopen dan langzaam via de Weena en de Karel Doormanstraat naar het Japanse Consulaat op de Van Oldenbarneveltplaats. Onderweg zullen we folders en protestkaarten aan mensen uitdelen. Om 14.00 uur is de actie afgelopen.

Wil je meelopen? Geef je op door deze email te beantwoorden met daarin je naam en telefoonnummer en geef a.u.b. aan of je met meerdere personen komt.

Voor meer informatie over de dolfijnenmoord in Taiji zie: http://www.savejapandolphins.org <http://www.savejapandolphins.org/>

P.S.: Het Consulaat ligt op hooguit 15 minuten loopafstand van het Centraal Station, dus als je (eerder) weg moet, ben je zo bij het station.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: